top of page

TULEVIA PALVELUITA

AAG Tilitoimisto 45.jpg

Yrityslainat, -takaukset ja avustukset

Rahoitusvaihtoehtojen vertailu voi olla työlästä. Perinteinen tapa rahoittaa yrityksen kasvua on pankkilainat tai julkisten tahojen tarjoama velkarahoitus. Kaupalliset pankit vaativat tyypillisesti vakuuden lainalle. Markkinoilta on mahdollista hankkia kaupallisia ja julkisia takauksia. Lisäksi muun muassa Business Finland, ELY-keskus ja Euroopan Komissio tarjoavat avustuksia yhtiön kehittämiseen ja kansainvälistämiseen.

AAG Tilitoimisto 67.jpg

Osakassopimus määrittää omistajien pelisäännöt 

Osakassopimus on syytä aina laatia, jos yhtiössä on useampia osakkaita. Vaikka osakassopimus on vapaamuotoinen ja lladitaan kulloisenkin yrityksen tarpeisiin, niin tietyt teemat toistuvat sopimuksissa. Vakiintuneita sopimuskohtia ovat muun muassa osakkeiden luovuttaminen, työskentelyvelvoite, hallinto ja yhtiön rahoitus sekä varojenjako. 

 

AAG Tilitoimisto 47.jpg

Onko yhtiönne saamassa uuden osakkaan?

Kun yhtiön omistuspohjaa laajennetaan niin uudelle osakkaalle voidaan tarjota olemassa olevia osakkeita tai suunnata uusia osakkeita. Toisinaan uudelle osakkaalle voidaan tarjota optio tai mahdollisesti sovitaan, että uusi osakas ansaitsee osakkeet esimerkiksi työsnneltyään tietyn ajan yhtiössä.

bottom of page