Taloudellinen neuvonanto Tiedettä ja taidetta
"Yritysjärjestelyt ovat monimutkainen yhdistelmä tarkkaa taloudellista analyysiä ja luovaa suunnittelua. Niiden onnistunut toteutus vaatii vankkaa asiantuntemusta, mutta myös ymmärrystä yrityksen ja omistajien tavoitteista, markkinatilanteesta ja liiketoiminnan dynamiikasta."
OSAKEYHTIÖN PERUSTAMINEN JA PURKAMINEN
Osakkeet voidaan omistaa suoraan tai hallinnoida erillisen holding-yhtiön kautta, ja valintaan vaikuttavat esimerkiksi osakkaiden määrä, omistajien tavoitteet ja omistuksen kesto. Osakeyhtiön perustaminen on usein suoraviivaista, mutta sen purkaminen voi olla huomattavasti monimutkaisempaa. Kevyempi vaihtoehto lopettamiselle on yhtiön muuttaminen pöytälaatikkoyhtiöksi.
YRITYSVÄLITYS JA OMISTAJAVAIHDOKSET
Yrityksen omistajanvaihdos on usein yksi elämän suurimmista päätöksistä sekä yrittäjälle että ostajalle. Yrityskaupassa luottamus, ammattitaito ja avoimuus ovat avainasemassa. AAG on sitoutunut noudattamaan Suomen Yritysvälittäjäin ja Omistajanvaihdosasiantuntijain Liitto ry (SYVL) luomaa hyvää välitystapaa.
HOLDINGYHTIÖ JA MUUT RAKENNEJÄRJESTELYT
Toisinaan on tarpeen järjestellä yrityksen rakennetta. Esimerkiksi holdingyhtiön avulla voidaan vähentää riskejä, tehostaa toimintaa ja suunnitella tulevia omistajavaihdoksia. Rakennejärjestelyissä on tärkeää huomioida myös rahoituksen ja verotuksen näkökohdat sekä muut juridiset vastuut.
YRITYKSEN RAHOITUSMUODOT
Yrityksen kasvua ja toimintaa voidaan rahoittaa monin eri tavoin. Velkakirjasopimukset tarjoavat yritykselle lainamuotoista rahoitusta, kun taas oman pääoman ehtoinen riskirahoitus tuo pääoman sijoittajia mukaan riskinjakajiksi. Näiden kahden rahoitusmuodon yhdistelmiä kutsutaan välirahoitukseksi, joka mahdollistaa joustavamman rahoitusratkaisun.
YKSITYISEN OSAKEYHTIÖN ARVONMÄÄRITYS
Listaamattoman osakeyhtiön arvonmääritys on keskeinen vaihe esimerkiksi yrityskauppojen, sukupolvenvaihdosten tai sijoituspäätösten yhteydessä. Arvonmääritys perustuu usein useiden tekijöiden yhdistelmään, kuten yhtiön taloudelliseen suorituskykyyn, kassavirtoihin, varallisuuteen ja markkinanäkymiin. Koska listaamattomilla yhtiöillä ei ole julkista markkina-arvoa, käytetään usein erilaisia menetelmiä.